Køb dit juletræstæppe her

Homeshop

DGA Juletræstæppe

Juleeventyr

Bramming Juletræstæppe

Klarborg Nisser

Klarborg juletræstæppe

Juleeventyr

Juletræstæppe med julemandens kane

Med et flot juletræstæppe under juletræet kan du få endnu mere julestemning ind i huset. Et juletræstæppe er samtidig praktisk, fordi det hjælper med at skåne gulv mod trykmærker eller skrammer fra juletræsfoden. Et juletræstæppe fås i mange forskellige størrelser, farver og designs, så du kan finde lige det juletræstæppe, der passer perfekt ind med resten af din indretning. Gå på opdagelse i vores store oversigt af juletræstæpper fra de bedste forhandlere for at finde årets juletræstæppe til hjemmet.

Juletræstæppet: det perfekte kompliment til juletræet

Julen er traditionernes tid, og traditionen tro tager mange et juletræ ind i huset, når kalenderen rammer december – eller nogle dage før jul. Det varierer, hvor længe folk har deres juletræ til at stå, men så længe det står, så pynter det hjemmet og spreder julestemning med sin glans og sine farver. Et smukt juletræstæppe er det perfekte kompliment til juletræet, der gennemfører udtrykket. Du kan finde et juletræstæppe, der passer til din resterende julepynt, eller du kan finde et diskret juletræstæppe, der mest bruges til at skåne.

Hvordan vælger jeg det rigtige juletræstæppe?

Juletræstæppet er et must til juletræet, der skal pryde hjemmet i dagene op til jul – og ofte nogle dage efter. Måske du for første gang skal holde jul hos dig selv, og så skal du også til at skabe dine egne juletraditioner. Men man følger naturligvis også de juletraditioner, der i forvejen er der. Et juletræ i hjemmet er f.eks. et must for mange danskere i julen. Her kan et juletræstæppe være en essentiel del af det udstyr, man har brug for til juletræet.

Når du skal vælge det rigtige juletræstæppe til hjemmet, så er der flere ting, du kan overveje. Du kan få juletræstæpper i mange forskellige designs, så du kan du med fordel finde ud af, hvilket udtryk du ønsker. Nogle kan godt lide et moderne udtryk, og ønsker juletræstæpper i elegante og minimalistiske designs. Andre synes, at julepynt hellere skal udtrykke hygge og tradition, og her kan et broderet juletræstæppe være et mere populært valg.

De praktiske fordele ved juletræstæppet

Et juletræstæppe er ikke bare til pynt under juletræet. Et juletræstæppe har også en praktisk funktion i form af at beskytte gulvet under træet. En juletræsfod kan nemt komme til at lave mærker eller skrammer i gulvet, og her kan man skåne sit gulv ved at placere et juletræstæppe under juletræsfoden. Derudover kan det ikke indgås, at et juletræ i løbet af dagene i hjemmet kommer til at fælde. Her er det smart, at alt det nedfaldne samlet på juletræstæppet, så det er nemt at fjerne træet og pakke ”resterne” ind i tæppet, så det ikke ender over hele gulvet. Derudover kan juletræstæppet beskytte mod eventuel harpiks, der kan glide ned ad stammen fra træet.

Moderne juletræstæpper til hjemmet

Hvis dit hjem er moderne indrettet, foretrækker du måske også et moderne juletræstæppe under juletræet. Her kan du f.eks. kigge på Georg Jensen juletræstæppe eller Ferm Living juletræstæppe, der begge leverer stilsikre og elegante designs til hjemmet. Juletræstæppet er juletræet trofaste følgesvend, men der er ingen regler for, hvordan et juletræstæppe skal se ud. Derfor kan du med fordel vælge det juletræstæppe, der passer ind hos dig. Et moderne juletræstæppe kan passe perfekt til det moderne hjem, men har du meget gammeldags julepynt, kan det også være en fin kontrast med et moderne juletræstæppe, så det hele ikke går op i nisser, julemænd og farverne rød og grøn.

Georg Jensen juletræstæppe

Et Georg Jensens juletræstæppe kan være det perfekte valg til det stilede og moderne hjem. Pryd f.eks. stuen med det lidt anderledes ottekantede juletræstæppe fra Georg Jensen, der er trygt med det ikoniske motiv fra juledugen. Derfor er det også det oplagte valg, hvis dette er dugen, du lægger på bordet juleaften. Men det ottekantede juletræstæppe kan også sagtens stå alene og tilføje pynt. Du kan også vælge et mere traditionel og rundt juletræstæppe fra Georg Jensen. Samler du f.eks. på julepynt fra Georg Jensen, der sælger stor ud af deres populære julepynt, så kan et Georg Jensen juletræstæppe være det perfekte supplement til juleindretningen.  

Ferm Living juletræstæppe

Med et Ferm Living juletræstæppe kan du få en stilet bund til dit juletræ. Et Frem Living Juletræstæppe kan fås i flere forskellige designs, der alle tilføjer noget forskellige til hjemmet – og til julehyggen. Overveje f.eks. det populære Splash Frem Living juletræstæppe i sort/hvid til hjemmet, som f.eks. kan kombineres med en smuk juletræsfod i hvid. Ønsker du et juletræstæppe med lidt mere ”spræl” i, så kan Ferm Living juletræstæppe med grafisk trekantssprint i sort og oliven pryde hjemmet. Ønsker du at skabe et minimalistisk udtryk med dit juletræstæppe fra Ferm Living, kan du overveje Oktagon tæppet i enten sort/hvid eller grå. Disse ottekantede designs med stjernen i midten passer perfekt til den moderne juleindretning, og så holder mange også af det mere kantede udtryk, tæppet giver i sammenligning med et rundt juletræstæppe.

 

Broderet juletræstæppe

For mange er julepynt noget, der forbindes med traditioner, og derfor kan et mere gammeldags design være at foretrække. Derfor er mange glade for at vælge et broderet juletræstæppe til at have under juletræet i hjemmet. Et broderet juletræstæppe sætter den perfekte julestemning, og for mange er det også ren nostalgi bare at kigge på det. Mange pynter også hjemmet med gammel julepynt, der måske har overlevet flere generationer.

Her kan et broderet juletræstæppe passe perfekt ind i helhedsbilledet og julestemningen i hjemmet. De kreative typer broderer selv deres juletræstæpper, men hvis dine talenter lægger andre steder, kan du med fordel købe et broderet juletræstæppe, der ser lige så hjemmelavet ud, som hvis du selv havde brugt tiden på det (måske endda flottere). Et broderet juletræstæppe kan være dekoreret med mange forskellige ting, lige fra nisser til risengrød til nissehuer. Gå på opdagelse i vores oversigt af broderede juletræstæpper for at finde det design, der passer bedst ind i dit hjem.

 

Sådan passer du godt på dit juletræstæppe

Når du først har fundet og købt dit drømme juletræstæppe, kan det holder i mange år, hvis du passer godt på det. Mange har deres juletræstæppe i flere år, og det kan endda gives videre i flere generationer, hvis man virkelig er påpasselig. Når du efter julen skal fjerne dit juletræstæppe, rulles det sammen til en cylinderformet beholder.

Dette sikrer, at der ikke kommer folder eller mærke på juletræstæppet, mens det ligger til opbevaring, inden det skal i brug igen til næste år. Så slipper du også for at skulle stå og stryge dit juletræstæppe, før det kan glattes ud på gulvet. Det kan være en fordel også at bruge et plakatrør til opbevaring af dit juletræstæppe, så du undgår, at der kommer støv og snavs på tæppet, hvis det f.eks. står på et loft resten af året, hvor det ikke bruges. Du kan købe et plakatrør i de fleste pakkeshops til at opbevare dit juletræstæppe sikkert indtil jul.

 

Imprægnering af juletræstæppe

Vil du gøre det ekstra nemt at vedligeholde og passe godt på dit juletræstæppe? Har du valgt et juletræstæppe af bomuld, kan du vælge at imprægnere det med nanospray, så det får en vandafvisende overflade. Her preller vand, snavs og andet af på juletræstæppet, så det ikke optages i stoffet og efterlader et større rensearbejde. Det slider desuden unægtelig på et juletræstæppe, når du vasker det, hvorfor du kan holde det smukkere i længere tid ved at imprægnere det. Jo færre gange du vasker dit juletræstæppe – des bedre vil det også holde på farvene og stå skarpt. Du kan nemt købe en nanospray og selv imprægnere dit juletræstæppe, så du sparer for unødvendige vaske af dit juletræstæppe.

 

Har du fået stearin på juletræstæppet?

Mange pryder juletræet med levende lys i december, og selvom det bidrager med meget hygge og julestemning, kan det også hurtigt blive upraktisk med levende lys. Med levende lys vil der nemlig altid være risiko for, at der kommer stearin på dit juletræstæppe. Heldigvis kan det nemt fjernes med en af de to følgende metoder. En mulighed er, at du lægger tæppet i fryseren, hvilket får stearinet til at størkne, så det er nemt at banke af efterfølgende.

Dette gøres, mens stearinen stadig er frossen. Et andet trick er at placere et stykke sugende køkkenrulle oven på stearinen, du ønsker at fjerne. Herefter stryges området med et strygejern, hvilket får stearinen til at smelte, så det efterfølgende sidder fast på stykket af køkkenrulle. Her skal du dog huske at tjekke op på, om dit juletræstæppe kan tåle, at du stryger det, før du går i gang.

 

Kan jeg vaske mit juletræstæppe?

Som alt andet af stof kan et juletræstæppe også suge en masse ting til sig, så det kommer til at lugte eller får pletter, der får tæppet til at se ærgerligt ud. Der kan være flere grunde til, at der er behov for at vaske juletræstæppet, og det kan du også sagtens, så længe du følger brugsanvisningen på det specifikke tæppe. Har du et juletræstæppe i bomuld, kan det næsten altid vaskes i maskinen, men tjek altid brugsanvisningen, før du kommer det i vaskemaskinen. Det anbefales desuden, at du ikke vasker sit juletræstæppe på en temperatur over 30 grader.

Dette skåner dit tæppe og hjælper blandt andet med at sørge for, at farverne holder sig smukke længere. Efter vask er det bedst at lade tæppet lufttørre, mens det ligger ned. Således undgår du, at der kan komme folder eller at stoftrådene vrider sig. Andre juletræstæpper f.eks. af jute, hessian eller et broderet juletræstæppe har bedst af, at du vasker dem i hånden. Her kan du starte med at lægge dit juletræstæppe i blød i lunken vand sammen med en smule mildt vaskepulver. Er der kommet en plet på dit broderede juletræstæppe, kan du også gnubbe det forsigtig med en blød tandbørste.

 

Juletræstæpper i alle prisklasser

Julen er for alle – og alle bør have råd til julen. Derfor kan du også finde juletræstæpper i alle forskellige prisklasser, så du kan købe et juletræstæppe til en pris, der passer til dit budget. Du kan sagtens få et smukt juletræstæppe i god kvalitet til en fair pris, og da det også skåner gulvet, kan det betragtes som en form for investering. Et designerjuletræstæppe kan naturligvis komme til at koste mere, da du også betaler for navn og design.

 

Juletræstæpper på tilbud

Julen varer længe – koster mange penge. Derfor benytter man sig også gerne af tilbud, når december rammer. Hvis du mangler et smukt juletræstæppe til hjemmet, så kan du sagtens finde det til en god pris her i sortimentet. Du kan kigge efter juletræstæpper på tilbud her på siden, og du kan altid holde øje med, hvornår der kommer nye tilbud.

 

Undersøg det store udvalg af juletræstæpper

Mangler du et juletræstæppe under juletræet til december, så undersøg det store udvalg af juletræstæpper her på siden via vores oversigt af forhandlere og produkter.

Du finder juletræstæpper i alverdens farver og designs, så uanset om du er til et diskret juletræstæppe med simple farver og linjer, eller om du skal have et fuldt broderet juletræstæppe med nisser, så kan du finde det her på siden. Du finder også juletræstæppe tilbud i tide og utide – så hold øje med, når der kommer et godt tilbud.

Et juletræstæppe er det perfekte supplement til juletræet, der står i mange danske hjem og pynter i december. Find et moderne, broderet, diskret eller sprælsk juletræstæppe til at pynte i hjemmet. Du beskytter samtidig dit gulv mod skrammer og ridser fra juletræsfoden – og dit juletræ kan stå fuldent og sprede julestemning i huset uden nogen risici.

Der blev ikke fundet varer for det valgte søgeord.